Σελίδες

31 Αυγ 2010

Η Νόρα Δράκου των 300 Ευρώ (του ΝΟΠ)!




Είναι μόλις 18 ετών η Νόρα Δράκου. Είναι μια αθλήτρια που καταθέτει σε κάθε αγώνα της ψυχή. Δεν ήταν ποτέ το σούπερ ταλέντο, αυτό που από τα 10-12 χρόνια θα έβγαζε μάτια.
Δεν ήταν ποτέ η δίμετρη κολυμβήτρια με τα τεράστια πόδια και τα άλλα φυσικά πλεονεκτήματα. Ένα μικρό κορίτσι ήταν, όπως δεκάδες άλλα, που προτίμησε να κάνει κολύμβηση στον ΝΟΠ. Είχε όμως χαρακτήρα, αυτό που λέμε “παιδεία” και εσωτερική ισορροπία. Και φρόντισε με την μέριμνα της οικογένειας της, να το επιβεβαιώσει. Να εκμεταλλευτεί αυτό το τάλαντο που της έδωσε ο Θεός. Δούλεψε και δουλεύει πολύ σκληρά κάθε μέρα στην προπόνηση.
Είναι ένα από τα κορίτσια με την τεράστια βελτίωση, χρόνο με τον χρόνο, προϊόν της σκληρής δουλειάς. Δεν γκρίνιαξε ποτέ, δεν βαριόταν στην προπόνηση, δεν παραπονέθηκε ότι δεν προλαβαίνει διάβασμα και κολύμβηση(φοιτήτρια νομικής σε λίγες μέρες). Χειμώνα-καλοκαίρι, πρωί-απόγευμα στο κολυμβητήριο...


όπου πολλές φορές είχε αντιμετώπιση ανοίκεια προς τα όσα έχει κάνει. Έχοντας διακριθεί σε πανευρωπαϊκούς και μεσογειακούς αγώνες έπρεπε εδώ και δύο χρόνια να έχει μια λωρίδα στο “Αντώνης Πεπανός” (το κολυμβητήριο Πάτρας) αποκλειστικά για δική της χρήση, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς. Ας ρωτήσει κάποιος να μάθει σε τι χώρους προετοιμάζεται (δεν είναι είδηση αυτό, η Πάτρα περιποιεί συχνά πυκνά τέτοιες «τιμές» στα παιδιά της). Η Νόρα δεν πήρε ποτέ φάρμακα και βιταμίνες, δεν επηρεάστηκε ποτέ από τα διαστημικά μαγιό. Όταν αυτά απαγορεύτηκαν, οι χρόνοι έπαθαν καθίζηση και τα ρεκόρ εξαφανίστηκαν. Όχι όμως για αυτή που συνεχίζει να σπάει τα ρεκόρ το ένα μετά το άλλο. Η Νόρα Δράκου των 42 μεταλλίων σε πανελλήνια πρωταθλήματα, ένα πράγμα ξέρει να κάνει: Να καταθέτει περίσσευμα ψυχής από αγώνα σε αγώνα. Αυτό το χαμογελαστό κορίτσι που δεν γκρίνιαξε ποτέ. Είναι η Νόρα Δράκου του ΝΟΠ, είναι η Νόρα Δράκου των 300 ευρώ.
(του Τάσου Σταθόπουλου - «Πελοπόννησος»)
http://online-pressblog.blogspot.com/2010/08/300.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: