Σελίδες

16 Απρ 2010

Ο Ολι Ρεν το πουλάκι μας...!


Γεννηθείς το 1962 στη Φινλανδία με σπουδές στην Οξφόρδη Παντρεμένος έχει μια κόρη. Εκτός από τα παραπάνω βασικά έχει και ένα ελάττωμα το πουλάκι μας. Κάθε άνοιξη αρχίζει τα τιτιβίσματα από καναρα σε καναρα … το πουλάκι μας!
Έτσι τον Μάρτιο ήρθε στην Αθήνα, συναντήθηκε με τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Παπακωνσταντίνο, τραπεζίτες και τα άλλα τα παιδιά να δει ήθελε μέχρι που μπορεί να φτάσει τον τόκο. Πόσο αντέχουμε!
Κελάηδησε μαζί μας (έχουμε και εμείς πουλιά)ότι οι αγορές δε «συμπεριφέρονται πάντοτε λογικά» και έφυγε με τα πεινασμένα μάτια μας για δανεικά στο μυαλό του. Πήγε ντουγρού στη λυκοφωλιά των αγορών να κράξει τους «λογικούς» να αφήσουν τα παιδιαρίσματα...

τους εξήγησε ότι έχουν σοβαρό λόγο να το κάνουν… 4% καπέλο στους κουτοέλληνες!!!
Έτσι… από το Μάρτιο και πέρα δεν χάνει στιγμή να μας εκλιπαρεί να μην πτωχεύσουμε να μας καθησυχάζει ότι όλα θα πάνε καλά τρέμει και με την ιδέα κάτι να στραβώσει , (και δεν πάρουν πίσω τα λεφτά τους) γιατί η αγορά τον εμπιστευτικέ, για χάρη του πρόδωσαν ιδανικά (τα πουλάκια μας) πέταξαν το σταυρό απ το χέρι έριξαν τα μούτρα τους να δανειστουν με 2, 3% για να μας δανείσουν στην συνέχεια με 6,7,8%!!Τα πουλάκια μας!

14 Απρ 2010

Στον πρωινό καφέ... Θ. Πάγκαλος και Γ. Παπανδρέου

-Πρόεδρε όλους τους κατατροπώσαμε είπε ο Πάγκαλος… και ρεύτηκε τον άπαχο, μόλις που είχε κατεβάσει ένα καλάθι κρουασάν 5 λίτρα πορτοκαλάδα αυγά μάτια …και δεν του φαίνεται!
-Πως βρε Πάγκαλε;… Αφού δανειστήκαμε τέσσερις φορές ακριβότερα από τον Ιανουάριο και επτά φορές ακριβότερα από τον περασμένο Οκτώβριος ..μπορεί να μην είμαι καλός στα μαθηματικά αλλά έχω έναν καλό φίλο καθηγητή μαθηματικών… είπε ο πρόεδρος με φωνή ίσα που ερέθιζε τα λίποξέχειλα τύμπανα του αντιπρόεδρου!
-Πρόεδρε όχι τους κερδοσκόπους τους Έλληνες και με μια κατακόρυφη κίνηση στο μπουκάλι… άσπρο πάτο το 350 mg sprit.
-Εγώ φίλε μου… πήρε το λόγο ο πρόεδρος, Να σε πάω ορθoκούπι 10 χιλιόμετρα με το κανό , αλλά τόσα ορθοπεταλιά με ποδήλατο… ορειβασία, να βουτήξω στα πιο παγωμένα νερά να γίνω υπουργός εξωτερικών, παιδείας, ακόμα και πρωθυπουργός...! αλλά

μαράζι το ‘χω βρε Θόδωρε, με το πιστόλι επάνω στο τραπέζι και να μην μπορώ να πετύχω ένα κερδοσκόπο…
- Πρόεδρε… λίγο πριν είχα πιάσει έναν από το λαιμό κόντεψα να τον πνίξω τον μπάσταρδο
-Μπράβο αγόρι μου … αυτούς με τα spread

- Όχι αυτός με τα sprite, έχει τα αναψυκτικά 50 λεπτά ακριβότερα!

12 Απρ 2010

Οι Harley-Davidson στον υδροβιότοπο της Πάτρας με χρήματα... Δήμου, Νομαρχίας, Περιφέρειας!!


Διάβασα μια επιστολή που δημοσιεύτηκε στον blog: «online-pressblog» http://online-pressblog.blogspot.com/2010/04/h_11.html, ανώνυμου αυτοαποκαλούμενου «Έλληνα Πατρινού δικυκλιστή», «εκπρόσωπο της βουβής πολυψήφιας» θαυμαστή του Φούρα «Δήμαρχος με το πιο φρέσκο και ανοιχτό μυαλό» που είναι ευαίσθητος «στα παιδιά, στους γέρους, στην ηχορύπανση, στη σκόνη το συγκοινωνιακό έμφραγμα, στις πυλώνες της ΔΕΗ…» αλλά δεν του ιδρώνει το αυτί, δεκάρα δεν δίνει για κάτι παλιοζουλαπια (τρίτωνες, βατράχια, ακρίδες και όλο το σιχαμερό συναπάντημα τη φύσης ) που ζουν (ήρεμα) στο αστικό υδροβιότοπο της Αγυιάς. Στον οποίο κατά σύμπτωση ετοιμάζουν γιορτή μοτοσυκλέτας μπαζώνοντας, αυθαιρετώντας… προκαλώντας ανεπανόρθωτη βλάβη στο περιβάλλον… σύμφωνα με τις προσταγές των διοργανωτών!

Βέβαια ο αγαπητός φίλος δεν μας εξήγησε γιατί απέρριψαν οι «εκ πεποιθήσεως οικολόγοι μοτοσικλετιστές» της λέσχης, μελέτη ειδικών η οποία τους υποδείκνυε τον Ριγανοκαμπο ως ιδανικό τόπο διεξαγωγής του event χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς και το σπουδαιότερο χωρίς να επιβαρύνουν οι 10 χιλιάδες φιλοξενούμενοι μοτοσικλετιστές(!!!) το ήδη επιβεβαρυμμένο περιβάλλον, όπως άλλωστε και εσύ αναγνωρίζεις...
Ξέχασες όμως ακόμα να αναφέρεις, φίλε ψαγμένε «πατρινέ δικυκλιστή», τα περίπου 700 χιλιάρικα που θα καταθέσουν, Δήμος, Νομαρχεία, Περιφέρεια και θα λείπουν από την τσέπη τη δική σου και των συμπολιτών σου. Ο ωχαδερφισμός και η λογική -αφού σαν χώρα δεν τα πάμε καλά με το περιβάλλον, ευκαιρία εδώ να τα σκατώσουμε- δεν μας πάει παραπέρα… και εσύ ως μοτοσικλετιστής (όπως κι εγώ) πολύ καλά καταλαβαίνουμε!
Αν λοιπόν, από δω και στο εξής σε ρωτήσουν… δυο βασικά πράγματα πρέπει να ξέρεις.
Πρώτον: Οι μηχανές θα ήταν καλοδεχούμενες στον Ριγανοκαμπο (όπως μελέτη είχε υποδείξει)! Δεύτερων: Να έρθουν με δικά τους έξοδα και όχι αποκλειστικά με τα δικά μας τα λεφτά …!! Έτσι από το προσκλητήριο να σαι βέβαιος πως δε θα ΄λειπε κανείς, όλοι θα ήμασταν εκει να φωτογραφηθούμε με τις Harley … μια και δυο φορές και όχι όπως τώρα, να λέμε… χίλιες φορές όχι!

11 Απρ 2010

Η Ασφαλτόστρωση στο κέντρο της Πάτρας και τα διόδια του Α. Φούρα

Δείτε το βίντεο!!!
Ποιος να κατηγορήσει τον Δήμαρχο Πατρέων Α. Φούρα που έδωσε 150 χιλιάδες ευρώ στα MME προκειμένου να πει στους Πατρινούς ότι φτιάχνει τους δρόμους στο κέντρο της πόλης...!
Κι εγώ αν ήμουν δήμαρχος και πλήρωναν οιΠατρινοί την προεκλογική μου εκστρατεία (εκλογές που ερχονται) παραπάνω θα έδινα. Μαλάκας δεν είμαι.
Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή. Όλα έγιναν ξαφνικά!
Όταν ο Φούρας και οι σύμβουλοι έγλειφαν τα ΜΜΕ μοιράζοντας τους ζεστό χρήμα (τα 150 χιλιάρικα που πριν λέγαμε;) δήθεν ενημέρωση των πολιτών για το πώς στρώνουν την πίσσα(!), την ίδια στιγμή η αστυνομία ήταν στον κόσμο της ,χάζευε γκόμενες στην πλατεία Γεωργίου η κυνηγούσε τα μηχανάκια για κράνος, η δημοτική αστυνομία χάζευε στο στέκι της γύρω από τη Μαιζώνος έξω από το δημαρχείο… τότε ο εργολάβος βρήκε μπόσικα και κατέλαβε το κέντρο!!! Έκλεισε τους δρόμους έριχνε πίσσα στους…περαστικούς
ακινητοποιούσε με το έτσι θέλω τα αυτοκίνητα για ώρες (στην καλύτερη… δυο ώρες ήθελες για να κάνεις ένα χιλιόμετρο)…
Μπορεί προς στιγμήν να φάνηκε ότι ο Δήμαρχος έχασε τον έλεγχο αλλά στην τελική έγινε το δικό του, κατάφερε αυτό ακριβώς που ήθελε, να αφήσει πίσω του μαζί με την πίσσα και ένα χρέος πολύ παραπάνω από 10 εκατ. Ευρώ!!! Έτσι οι οδηγοί όταν περνούν από τους ασφαλτοστρωμένους του Φούρα δρόμους να ξέρουν ότι πληρώνουν χαράτσι κάπου 00,10 το χιλιόμετρο για να ξεχρεώσουν το «έργο» Φούρα. .. δυο και τρεις ζωές διόδια!