Σελίδες

21 Ιαν 2010

O δολοφόνος του 15χρονου Αλέξη είναι τελικά αθώος



Ο αστυνομικός- δολοφόνος του 15χρονου Αλέξη είναι τελικά αθώος… Τράβηξε το πιστόλι και έριξε γιατί βρισκόταν στο τσακίρ κέφι όταν στο δρόμο του προς τα Εξάρχεια άκουσε το λαϊκό άσμα «τα παιδιά της γειτονιάς σου με πειράζουνε».
Ένας απλός λαϊκός τύπος είναι, μάλαμα οικογενειάρχης και όταν δε ρίχνει νότες με το μπαγλαμαδακι, ντο, ρε, μι, ρίχνει με το περίστροφο, μπαμ, μπιμ ,μπόμ. Αλλά μιλάμε για Βαριές λαϊκές νότες πολύ βαριές που έτσι και σε βρουν...δεν ξεχωρίζουν ηλικία! Φεύγοντας απ την Άμφισσα, παρέδωσε το πιστολι της δολοφονίας, γιατί ήταν φορτωμένος βαζάκια με ελιές...
αυτές τις μεγάλες, Αμφισσης και φοβόταν μη του πέσουν και σπάσουν.
Στην υπηρεσία του βέβαια δε θα επιστρέψει, γιατί ότι υπηρεσία ήταν να προσφέρει με μια τουφεκιά την προσέφερε, μια κι έξω που λενε… Μεγάλο ταλέντο σου λεω… Σχολή…!

Και η Μπατζέλη από τη μεριά της!


Οι αγρότες της Κεντρικής Ελλάδας είναι αποφασισμένοι, να ψάξουν στο Κολωνάκι, εκεί που παίρνονται γι αυτούς οι αποφάσεις, το ένα δις. της περσινής υπόσχεσης … και αν δε το βρουν… αμέσως μετά καστρί. Η Μπατζέλη από τη μεριά της δήλωσε ότι θα πάει σύντομα

στα μπλόκα, με τη δημοσία δαπάνη «πράσινη» λιμουζίνα της, στον τόπο όπου η αγροτιά έχει συγκεντρώσει τα καταχρεωμένα της τρακτέρ, για να τους ανακοινώσει το τελικό απόσταγμα της σκέψεις της . Δηλαδή πάνω- κάτω, αυτό ακριβώς που επαναλαμβάνει και τώρα από το γραφείο της… Μη περιμένετε από μένα μια! Έμπνευση!!!
Παραμένει ωστόσο άγνωστο αν ο άγνωστος Αγρότης το θύμα της μηδενικής αγροτικής πολιτικής αυτός ο κακός ο οποίος κλείνει στα καλά καθούμενα τους δρόμους για τα δίκια του, θα βρει και αυτή τη φορά το δίκιο του, στα καινούργια… Θα!

Το μικρότερο καρναβάλι όλων των εποχών!



...Ακούσαμε τον Αντιδήμαρχο πολιτισμού στην έναρξη του καρναβαλιού να το επαναλαμβάνει διαρκώς σε όλους τους τόνους!
Ε και; Για πέστε μου πότε χρειαστήκατε παραπάνω χρόνο εκτός του τελευταίου τριημέρου της αποκριάς; Τι άλλο γίνεται στην Πάτρα και δε το ξέρουμε ; Ακόμα και ο στολισμός, πάγια, ολοκληρώνεται μόλις την τελευταία εβδομάδα!
Το πατρινό καρναβάλι έχει σοβαρό πρόβλημα!
Θυμάμαι πέρυσι όταν συνέβη το απρόβλεπτο!
Ένα έτσι ,έκανε ο πατέρας (όχι του παναθηναϊκού ρε βαζέλες) Τιμόθεος και η αυλή του δήμου βούλιαξε από περίεργους δημοσιογράφους, να μάθουν ήθελαν για του Εφραίμ το άρμα!
Στο δήμο τότε υπήρχε μεγάλη ευφορία .Πίστευαν ακράδαντα ότι με τα σούρτα φέρτα των καναλιών , διαφημίζεται το καρναβάλι, η Πάτρα … και δεν ξέρω εγώ τι άλλο σκεφτόταν το όμορφο κεφαλάκι τους !
Μήπως όμως δεν ήταν έτσι;
Γιατί αν παρατηρούσες καλύτερα τα φύλλα, θα έβλεπες ότι όλα τα ρεπορτάζ άρχιζαν και τελείωναν με τον Εφραίμ ! Χωρίς καμία απολύτως αναφορά στα Καρναβαλικά δρώμενα! Έστω ένα πλάνο της πόλης ρε γαμώτο!
Η εφημερίδα «θέμα» στις 15 Φεβρουαρίου 2009 με ολοσέλιδη αναφορά για το θέμα είχε τίτλο «Βράζει το Άγιο Όρος για τον Εφραιμ»! Στις μετρημένες ,870 λέξεις του κειμένου η μοναδική αναφορά στο Πατρινό Καρναβάλι ήταν «Οι πράξεις του ηγουμένου της μόνης Βατοπεδίου αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους διοργανωτές του Πατρινού Καρναβαλιού» και μετά το ρεπορτάζ χανόταν σε Αγιορείτικες αναφορές έκανε βουτιά στα … βρώμικα ράσα!!!
Έτσι το θέλουν το Πατρινό καρναβάλι, μικρό βολικό να το κολλάνε εύκολα σε κάθε… «ράσο» και στο φινάλε, όποιος το δει!

19 Ιαν 2010

Ο Κούγιας έφυγε νωρίς


… από τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου στο δήμο της Πάτρας. Τον κάψανε «σημαντικοί κομματικοί μηχανισμοί»
Ο ίδιος βέβαια… και καλά, επικαλέστηκε οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις! Ε!... τώρα, αυτές οι δικαιολογίες σε μας δε πιάνουν, γιατί απλά, από αυτά τα βασικά, όλοι έχουμε. Όσο για «την επανίδρυση της Παναχαϊκής» που αμέσως μετά ,μελάνι μας πέταξε. Αστεία! Χα χα! Ξέρεις πόσες επανιδρύσεις της Παναχαϊκής, εμείς έχουμε μετρήσει μέχρι εσύ να πιάσεις στο λιμάνι μας ;! Ξέρεις τι Επανιδρυσοπνίχτρες είμαστε;!
Αλλά παρόλα αυτά και δημοτική αρχή έχουμε…
"Το σκίστο ειναι του Πατρινού σκιτσογράφου Dranis"

18 Ιαν 2010

«Αν αστοχήσουμε θα πάρουμε κι άλλα μετρά» είπε σήμερα ο Παπακωνσταντινου!

Ωπα βρε αδελφέ σε διαβεβαιώ ότι πολλάκις με έχεις πετυχει! Κόσκινο με χεις κάνει.
Χάνω από παντού τα χρήματα μου… ούτε συζήτηση για οικονομίες. Για την οικονομία του χρόνου δε σου θα αναφέρω χαρακτηριστικά παραδείγματα, τρύπες που μου άνοιξες μόλις φέτος, ένα μόνο θα σου πω για να καταλάβεις. Εκατό μέρες φόρους έτσι στα καλά καθούμενα μου έριξες?
Το γείτονα με τα φράγκα κοίτα να πετύχεις και τις οφσορ εταιρείες! Εκεί θέλω να δω τις ικανότητες σου στο σημάδι, γιατί σε λίγο, έτσι που το πας, δεν θα χω για σένα πλέον κανένα ενδιαφέρον, απ τις πολλές μπαλοθιές δεν θα χω ψαχνό για να ρίξεις … θα μείνω μόνο, μια τεραστία τρύπα, ναα! Που χάσκει!

17 Ιαν 2010

Πάνω που χαμε βάλει στο νου, μια τάξη με το μισθολόγιο της ΕΡΤ

… 500 χιλιάρικα βρέξει χιονίσει έκαστος το χρόνο, και είχαμε βγάλει τα συμπεράσματα μας για το τι ακριβώς γίνεται πίσω από το 2% ακροαματικότητα! Τσουπ, η Realnews μας αποκάλυψε το άγνωστο κοινωνικό έργο της κρατικής τηλεόρασης! Οι βουλευτές, Παντελής Ασπραδάκης και Άρια Αγάτσα, παίρνουν 3.000 μηνιάτικο από την κρατική, συμπλήρωμα της βουλευτικής τους αποζημίωσης γιατί είναι φουκαράδες και δε βγαίνουν. Ο απολυμένος εδώ και τρεις μήνες, πρώην πρόεδρος Χ Παναγόπουλος εξακολουθεί να παίρνει κανονικά τον μισθό του… μέχρι να βρει δουλειά ο άμοιρος !
Πως λοιπόν να επέμβει ο εισαγγελέας, για κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος και μισθούς μαμούθ, εκτός Ελληνικής πραγματικότητας, (με συγκρίσιμο μέγεθος το μισθό του λαού, 500 ευρώ χωρίς ΙΚΑ!), όταν, σε αντιδιαστολή , αποδεικνύεται με ονόματα και αριθμούς, το μαμούθ κοινωνικό έργο της ΕΡΤ. Πώς λοιπόν να τραβήξεις αυτιά… να πας φυλακή τον άριστο συνεχιστή… κ.κ. Γερουλάνου!