Σελίδες

20 Φεβ 2010

Ο Κατσικόπουλος… γράφει

Δεν υπάρχει Πρωθυπουργός, Υπουργός, Υπουργείο, Οργανισμός, Σύλλογος, και γενικώς φορέας που να μην έχει λάβει γράμμα από τον Νομάρχη Αχαΐας Δ. Κατσικοπουλο!
Με το που θα σκάσει ένα θέμα, ο ταχυδρόμος έχει τη απάντηση στη τσάντα του και τα δελτία τύπου κάνουν ντεμπούτο σε όλα τα τοπικά μέσα με λογιών- λογιών λύσεις!
Η πείρα του, πολύ μεγάλη όσο και η παραγωγή του, γεγονός που τον κάνει πολλά θέματα να τα προβλέπει κιόλας!
Δεν είναι λίγες οι φορές που τον ακούσαμε να λέει, πως εγώ αυτό το ΄χω γράψει πριν από χρόνια και δε μ άκουσε κανείς!
Βεβαία αυτά που γράφει, τα κάνει ένα πολύ μεγάλο και ωραίο αρχείο, ταξινομημένα σε θέματα

και ημερομηνίες για να μπορεί εύκολα να αναφέρεται στο κάθε «έργο» του ξεχωριστά. Όπως οι παπάδες αναφέρονται στο "κατά Ματθαίο κεφάλαιο 2 μτ 3:6-7".
Το τελευταίο του γράμμα κυκλοφόρησε μόλις χθες σε όλα τα τοπικά μέσα.Σ αυτό λοιπόν η υπουργός αγροτικής ανάπτυξης, θα διαβάσει όλες τις λύσεις στο αγροτικό της πρόβλημα.
Άμα είσαι αστέρι στα γραπτά τι να τα κάνεις τα έργα;

18 Φεβ 2010

Φέτος το Πατρινό καρναβαλι ήταν μικρό ήταν στραβό ηταν...

Το έγκλημα ήταν προμελετημένο. Η δολοφονία του Καρνάβαλου είχε ήδη ολοκληρωθεί λίγο πριν την καύση του στην τριών συμμάχων την Κυριακή το βράδυ. Ο λυσσασμένος θόρυβος των πυροτεχνημάτων, μάταια πάσχιζε να σκεπάσει τον γδούπο της πτώσης του.
Μια εβδομάδα πριν, ο Αντιδημ. Πολιτισμού Α. Σκαρμεας και ο καλλιτεχ. Διευθυντής Σ. Χρυσικοπουλος, με συνεντεύξεις τους σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ διαβεβαίωναν πως ο θάνατος του θα είναι ανώδυνος. Τρία χρόνια μικρές καθημερινές δόσεις εσωστρέφειας, κολλητιλικια, αυτοπροβολή, ναφθαλίνη, ανικανότητα, μέχρι το σημερινό μοιραίο … είχε γερή κράση ο μακαρίτης!
Στον απολογισμό την καθαρά Δευτέρα, οι πρωτεργάτες ήταν εκεί. Στο ερώτημα «γιατι φέτος στην πόλη δεν πάτησε ψυχή, σε σχέση με παλαιότερες εποχές» χωρίς δεύτερη σκέψη σιχτίρισαν «την κρίση». Να γελάσω τώρα; Η γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος; Σορι αλλά ήθελα να σας πληροφορήσω ότι στο μικρότερο φεστιβάλ κινηματόγραφου και στην συναυλία του τελευταίου Ροκ Σταρ γίνεται της πουτάνας από κόσμο.! Μετά άρχισαν
τα «ήταν μικρό» (σ. σ. εννοούν ότι ήταν κοντά στα Χριστούγεννα !!!) ήταν κοντό, ήταν στραβό ήταν λοξό ήταν… έφυγα από την αίθουσα αηδιασμένος, ακούγοντας τους να ψάχνουν αρειμανίως ουσιαστικό να πιαστούν.

17 Φεβ 2010

Η εφημερίδα "ΘΕΜΑ" την περασμένη Κυριακή...

... δημοσίευσε γκάλοπ της εταιρείας ALCO με τα παρακάτω ευρήματα!
Το 65% των ερωτηθέντων βλέπει δίκαια και αναγκαία τα μέτρα του Γιώργου. Δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο εκτός από μαζόχες που κυκλοφορούν ανάμεσα μας και τη βρίσκουν να τους παίρνουν το μισθό από την τσέπη, να τους μαστιγώνουν μπροστά στο περίπτερο οι φορομπήχτες για ένα πακέτο τσιγάρα, που φτιάχνονται να ανεβαίνουν διαρκώς τα (ήδη ακριβότερα στην Ευρώπη ) καταναλωτικά τους αγαθά . Εκεί βέβαια που τελειώνουν είναι με τον πρόσθετο φόρο στην τιμή της βενζίνης να ξεπερνά το 1,5 ευρώ καθώς τους φτύνουν και τους αποκαλούν γουρούνια οι επίτροποι (των Βρυξελλών). Κόλαση!!!
Το 61% λοιπόν από τους παραπάνω όπως είναι φυσικό, στηρίζει το Γιώργο. Αυτόν ξέρετε, που προεκλογικά μας έλεγε πάμε και τώρα μας λέει τραβάτε,

χάνει όμως το 4% από τους ανικανοποίητους μαζοχιστές γιατί δεν τους φτάνει που οι Έλληνες πολιτικοί εχασαν ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας το θέλουν και όλο!
Ωστόσο υπάρχει ένα 36% που πιστεύει ότι και άλλοι παράγοντες εκτός των πολιτικών συνέβαλλαν στη χρεοκοπία της Ελλάδας!
Ελπίζουμε την επομένη Κυριακή η πράσινη (οικολογική) εφημερίδα να μας αποκαλύψει αυτό το σπάνιο, πολύ σπάνιο είδος συνανθρώπων μας !!!

15 Φεβ 2010

Ο Φούρας και τα καρναβαλόφουρα


Σάββατο μεσημέρι στην πλατεία Γεωργίου οι προετοιμασίες για τη νυχτερινή (παρέλαση) δεν έχουν τέλος. Τα συνεργεία οριοθετούν χώρους τα τοπικά τηλεοπτικά συνεργεία καταλαμβάνουν χώρους, μικρά γερανοφόρα καλάθια πάνε και έρχονται στον χώρο της πλατείας ανάμεσα στις δεκάδες λυόμενες κερκίδες κόντρα στους περαστικούς και στις πολύχρωμες παρέες πληρωμάτων που διασχίζουν το πλακόστρωτο χοροπηδώντας, στις εντολές του ρυθμικού ποτ πουρί των μεγαφώνων.
Αυτοί είναι η ψυχή του Πατρινού καρναβαλιού, είναι ο πολύχρωμος παλμός στο δρόμο και η επιθυμία τους να ντύσουν με τα τρελά τους χρώματα τον φετινό εξαιρετικά γυμνό διάκοσμο πόλης!
Από την άλλη τα καρναβαλόφουρα- διοργανωτές του καρναβαλιού, είναι σταθερά εκτός της σύγχρονης πραγματικότητας, είναι αλλού,

πετάνε στα σύννεφα και κάνουν στάση να ξεδώσουν στον καθιερωμένο χορό του δημάρχου να χορέψουν «μπλουζ» και να… συγχαρούν αλλήλους!
Όμως και εδώ υπήρξε σοβαρή γκρίνια για τις πολλές και ηχηρές απουσίες… Τα σαΐνια του Φούρα ούτε τον χορό του Δημάρχου τους δεν μπόρεσαν σωστά να διοργανώσουν!
Όσο για το πρόγραμμα της τελευταίας εβδομάδας της αποκριάς;! Κάνε στην πάντα… Ήταν πλούσιο στην Μπάντα την Μπαντίνα και στους συμψηφισμούς!!! Το χαρίζουμε σε αυτούς που αναρωτιούνται γιατί δεν έρχεται κόσμος στην Πάτρα και τις άλλες μέρες εκτός από την τελευταία Κυριακή. Έτσι για να διαλέξουν μέρα. Απολαύστε το!!!!


Το πρόγραμμα του Πατρινού καρναβαλιού
Δευτέρα 23, 6.30 μ.μ. Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων»: Ερασιτεχνικό Σχήμα «Ρεφενέ»: «Ποιος σκότωσε τον Ουλίαμ. (σ.σ. Το «Ρεφενέ» και το «Κομιτάτο» είναι Πατρινές ερασιτεχνικές ομάδες οι οποίες ανεβάζουν κάθε καρναβάλι καλές παραστάσεις στην πόλη μας)
12.30 μεσημ. Κέντρο Πάτρας: Η Μπάντα του Δήμου περιοδεύει (σ.σ. κάνουν μια βόλτα ανάμεσα στα κεντρικά μαγαζιά).
Τρίτη 24, 12.30 μεσημ. και 7 μ.μ., Κέντρο Πάτρας: Η Μπάντα του Δήμου περιοδεύει, Παρέλαση Αρμάτων.
Τετάρτη 25, 12.30 μεσημ. Κέντρο Πάτρας: Η Μπάντα του Δήμου περιοδεύει.
Πέμπτη 26, 12.30 μεσημ. και 7 μ.μ., Κέντρο Πάτρας: Η Μπάντα του Δήμου περιοδεύει.
9.30 μ.μ. Αίθουσα Da Vinci: Ο χορός του δημάρχου.
Παρασκευή 27, 12.30 μεσημ. και 7 μ.μ., Κέντρο Πάτρας: Η Μπάντα του Δήμου περιοδεύει.
7.30 μ.μ.: Θέατρα Δρόμου (σ.σ. το εξής ένα: φτωχό και αδιάφορο!!)
8 μ.μ., Γούναρη: Παρέλαση αρμάτων και των σχολών χορού της πόλης.
Σάββατο 28, 12.30 μεσημ., Κέντρο Πάτρας: Η Μπάντα και η Μπαντίνα, θέατρα δρόμου (σ.σ. τα παμε) και οι σοκολατορίχτες περιοδεύουν(σ.σ. οι σοκολατοριχτες είναι μια Πατρινή ομάδα οι οποία κάθε χρόνο τετοια εποχή δραστηριοποιείται).
6 μ.μ.: Νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση. ( σ.σ. Η ποδαράτη… γίνεται καθε χρόνο)
Κυριακή 1η, 12.30 μεσημ., Κέντρο Πάτρας: Η Μπάντα και η Μπαντίνα περιοδεύουν.
1.30 μ.μ.: Μεγάλη παρέλαση.
9 μ.μ., Μόλος Αγίου Νικολάου: Τελετή λήξης.