Σελίδες

15 Φεβ 2010

Ο Φούρας και τα καρναβαλόφουρα


Σάββατο μεσημέρι στην πλατεία Γεωργίου οι προετοιμασίες για τη νυχτερινή (παρέλαση) δεν έχουν τέλος. Τα συνεργεία οριοθετούν χώρους τα τοπικά τηλεοπτικά συνεργεία καταλαμβάνουν χώρους, μικρά γερανοφόρα καλάθια πάνε και έρχονται στον χώρο της πλατείας ανάμεσα στις δεκάδες λυόμενες κερκίδες κόντρα στους περαστικούς και στις πολύχρωμες παρέες πληρωμάτων που διασχίζουν το πλακόστρωτο χοροπηδώντας, στις εντολές του ρυθμικού ποτ πουρί των μεγαφώνων.
Αυτοί είναι η ψυχή του Πατρινού καρναβαλιού, είναι ο πολύχρωμος παλμός στο δρόμο και η επιθυμία τους να ντύσουν με τα τρελά τους χρώματα τον φετινό εξαιρετικά γυμνό διάκοσμο πόλης!
Από την άλλη τα καρναβαλόφουρα- διοργανωτές του καρναβαλιού, είναι σταθερά εκτός της σύγχρονης πραγματικότητας, είναι αλλού,

πετάνε στα σύννεφα και κάνουν στάση να ξεδώσουν στον καθιερωμένο χορό του δημάρχου να χορέψουν «μπλουζ» και να… συγχαρούν αλλήλους!
Όμως και εδώ υπήρξε σοβαρή γκρίνια για τις πολλές και ηχηρές απουσίες… Τα σαΐνια του Φούρα ούτε τον χορό του Δημάρχου τους δεν μπόρεσαν σωστά να διοργανώσουν!
Όσο για το πρόγραμμα της τελευταίας εβδομάδας της αποκριάς;! Κάνε στην πάντα… Ήταν πλούσιο στην Μπάντα την Μπαντίνα και στους συμψηφισμούς!!! Το χαρίζουμε σε αυτούς που αναρωτιούνται γιατί δεν έρχεται κόσμος στην Πάτρα και τις άλλες μέρες εκτός από την τελευταία Κυριακή. Έτσι για να διαλέξουν μέρα. Απολαύστε το!!!!


Το πρόγραμμα του Πατρινού καρναβαλιού
Δευτέρα 23, 6.30 μ.μ. Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων»: Ερασιτεχνικό Σχήμα «Ρεφενέ»: «Ποιος σκότωσε τον Ουλίαμ. (σ.σ. Το «Ρεφενέ» και το «Κομιτάτο» είναι Πατρινές ερασιτεχνικές ομάδες οι οποίες ανεβάζουν κάθε καρναβάλι καλές παραστάσεις στην πόλη μας)
12.30 μεσημ. Κέντρο Πάτρας: Η Μπάντα του Δήμου περιοδεύει (σ.σ. κάνουν μια βόλτα ανάμεσα στα κεντρικά μαγαζιά).
Τρίτη 24, 12.30 μεσημ. και 7 μ.μ., Κέντρο Πάτρας: Η Μπάντα του Δήμου περιοδεύει, Παρέλαση Αρμάτων.
Τετάρτη 25, 12.30 μεσημ. Κέντρο Πάτρας: Η Μπάντα του Δήμου περιοδεύει.
Πέμπτη 26, 12.30 μεσημ. και 7 μ.μ., Κέντρο Πάτρας: Η Μπάντα του Δήμου περιοδεύει.
9.30 μ.μ. Αίθουσα Da Vinci: Ο χορός του δημάρχου.
Παρασκευή 27, 12.30 μεσημ. και 7 μ.μ., Κέντρο Πάτρας: Η Μπάντα του Δήμου περιοδεύει.
7.30 μ.μ.: Θέατρα Δρόμου (σ.σ. το εξής ένα: φτωχό και αδιάφορο!!)
8 μ.μ., Γούναρη: Παρέλαση αρμάτων και των σχολών χορού της πόλης.
Σάββατο 28, 12.30 μεσημ., Κέντρο Πάτρας: Η Μπάντα και η Μπαντίνα, θέατρα δρόμου (σ.σ. τα παμε) και οι σοκολατορίχτες περιοδεύουν(σ.σ. οι σοκολατοριχτες είναι μια Πατρινή ομάδα οι οποία κάθε χρόνο τετοια εποχή δραστηριοποιείται).
6 μ.μ.: Νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση. ( σ.σ. Η ποδαράτη… γίνεται καθε χρόνο)
Κυριακή 1η, 12.30 μεσημ., Κέντρο Πάτρας: Η Μπάντα και η Μπαντίνα περιοδεύουν.
1.30 μ.μ.: Μεγάλη παρέλαση.
9 μ.μ., Μόλος Αγίου Νικολάου: Τελετή λήξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: