Σελίδες

30 Ιαν 2010

Περί ηθικής και ακεραιότητας


Έντονα χτυπήματα από τους κερδοσκόπους ένοιωσε κάτω από την ευρωζώνη του
ο Παπανδρέου. Χτυπήματα που όταν ήταν στην αντιπολίτευση δεν ένοιωθε και αυτό είναι δείγμα το πόσο ευαίσθητο σε κάνει η κυβέρνηση… Μια ευαισθησία που μένει για χρόνια.
Πάρτε παράδειγμα τον Καραμανλή, εκατόν τόσες μέρες έχει απομακρυνθεί από την κυβέρνηση και καθόλου δε νοιώθει καλά. Του ΄κατσε βαριά στο στομάχι η επιστολή του προς τον Χριστοφοράκο δε βοήθησαν βλέπεις και οι μικρές δόσεις καταπραϋντικών της Ρηγίλλης περί «Ηθικής ακεραιότητας του» και άλλα τέτοια παιδικά σιροπάκια … Μαύρα χάλια είναι ο επίτιμος… Ωστόσο σπουδαία αντισώματα έχουν αναπτύξει τα εκατοντάδες τρωκτικά του δημόσιου χρήματος. Πάρτε παράδειγμα
το πρόστιμο 5,5 δισ. στην εταιρία Ακρόπολις Α.Ε… Στο άκουσμα της ποινής μικρή ζαλάδα έπιασε τα στελέχη της και αμέσως γκρεμοτσακίστηκε το ΠΑΣΟΚ να τα χαρίσει…! Sorry… Να εφαρμόσει το νόμο…!

29 Ιαν 2010

O φετινός Πατρινός καρνάβαλος τράκαρε με Ηarley Davidson


Περιτριγυρισμένοι από γερασμένους μπάστακες, χιλιοφορεμένα φωτάκια...
Ένα πληκτικό σούρτα φερτα χωρίς φαντασία μια μεταδοτική βαριεστιμάρα σέρνεται, σκορπίζοντας δηλητηριώδη σύγχυση στη μολυσμένη ατμόσφαιρα προκαλώντας αγιάτρευτες εμπάθειες.… «άντε και μ αυτό να τελειώνουμε»! Η φετινή Πατρινή καρναβαλική χρόνια φίλε μου δεν είναι ένα απλώς ένα από τα ίδια είναι όλα από τα ίδια. Αν υπήρχε τρόπος να βγάλουν και τα ιδία άρματα φέτος (!)… από το στόμα σου και στου θεού τα αυτί!!! Κατά μήκος της οδού της Μαιζώνος κρέμονται απ τα φώτα οι γνωστές ταλαίπωρες…
οι πράσινες, οι κόκκινες, οι θαλασσιές κορδέλες, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και οι ίδιες κουράστηκαν, απηυδισμένες πάνε κι έρχονται με τη φορά του ανέμου, παραδομένα κλαδιά, δένδρα που δεν είχαν φύγει ποτέ από κει.
Τσάμπα καρνάβαλος και δεν άνοιξε μύτη(!) η βαριά βιομηχανία της Πάτρας, γωνιακό ψιλικατζίδικο!
Ο Γερουλάνος, κάτι ψίχουλα μας πέταξε και έξω από την πόρτα. Μούγκα μπροστά στο αφεντικό οι λαλίστατοι Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος η σιωπή των ταγών… Αλλά ούτε και αυτοί απ το ταμείο τους έδωσαν, θα δώσουν τα ρέστα τους στο πανηγυράκι της Ηarley Davidson που θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη στην πόλη μας . Πρώτη δόση 250 χιλιάρικα ψηφίστηκε από τον δήμο έτσι για ζέσταμα από κοντά έρχεται το πακέτο της νομαρχίας της περιφέρειας …κοντά ένα εκατομμύριο ευρώ θα παραδώσει η πόλη στους τύπους με τα δίκυκλα… με τι κέρδος άραγε;

25 Ιαν 2010

Το καρναβάλι όλων των Πατρινών δημιουργών?



Κανένας Πατρινός δε πίστεψε αυτά που γράφει η Πατρινή εφημερίδα «Γνώμη» για δήθεν έλλειψη σεβασμού ακόμα και απρεπή συμπεριφορά(!!!) στελεχών του Δήμου προς στους ανθρώπους που αγωνίζονται για να προσφέρουν και πάντα αφιλοκερδώς στο Πατρινό καρναβάλι.

Όλοι ξέρουν ότι το Πατρινό καρναβάλι «είναι το καρναβάλι όλων των Πατρινών δημιουργών». Έχει μαλλιάσει η γλώσσα του Αντιδημάρχου πολιτισμού Α. Σκαρμέα να το λέει. Τώρα αν κάποια στελέχη δεν τον άκουσαν (ως όφειλαν) να είστε σίγουροι, ότι σε κάποια από τις επόμενες υπενθυμίσεις θα το κάνουν. Γιατί σε καμία, το Πατρινό καρναβάλι δεν είναι κλαμπ(!)

και φυσικά ούτε κατά διάνυα δεν είναι χώρος δημιουργίας για λίγους και εκλεκτούς!
Τώρα αν κάποιοι λίγοι έτυχε να μη μιλάνε στους πολλούς δημιουργούς, μπορεί ας πούμε εκείνη τη στιγμή να μην είχαν κέφι… και σίγουρα τίποτα δε λέει το γεγονός ότι επικεφαλής στον κρυμμένο θησαυρό βρίσκεται τετραμελής οικογένεια(!) και ακόμα δεν φταίει κανείς που η 40μελη καρναβαλική επιτροπή δεν είναι ακουστικοί τύποι και πολύ γουστάρουν να διαβάζουν από τις εφημερίδες τα καρναβαλικά δρώμενα…
Η καλή Πατρινή εφημερίδα «Γνώμη» λοιπόν βιάστηκε έπρεπε πρώτα να γίνει έναρξη του Καρναβαλιού ( αυτή που έγινε δεν μετράει… ήταν, ξεπέτα!!) να δει να ξεδιπλώνονται όλων των πατρινών οι δημιουργίες και χαλαρά να κρατούσε σημειώσεις, πολύ χρήσιμες στη διοργανώτρια αρχή για την… καύση του καρνάβαλου!


24 Ιαν 2010

Φώναξε έξαλλος ο Πάγκαλος!




«Όποιος από εσάς πρόεδρος δημόσιας επιχείρησης , διευθύνων σύμβουλος, μέλος διοικητικού συμβουλίου τσεπώνει υπέρογκες αμοιβές να κάνει ένα βήμα μπροστά». Φώναξε έξαλλος ο Πάγκαλος, λίγο μετά την ενημέρωση του πρωθυπουργού!
Ακολούθησε, ενός λεπτού σιγή.… « Συκοφαντίες κύριε… Τι υπέρογκες; με 300-400 χιλιάδες ευρώ το χρόνο τη βγάζουμε». Ψέλλισε μια φωνή από το παρευρισκόμενο πλήθος!
Ένας πνιχτός ήχος βγήκε απ το υπογάστριο του Αντιπροέδρου! Ευθείς πέταξε στο γραφείο την μισοφαγωμένη διπλόπιτα, σημάδι ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, σκόρπισε τα βαριά του βήματα και στάθηκε μπροστά στο παράθυρο. «Θα τους συντρίψω τους συκοφάντες» τσίριξε και το πρόσωπο του, ολοφάνερη καταιγίδα!
Το μάτι του γαρίδα (σαγανάκι) σάρωσε την περιοχή μπροστά του μέχρι το βάθος του ορίζοντα. «Είμαι αποφασισμένος να αποκαταστήσω την αξιοπιστία του κράτους… θα στείλω αμέσως μήνυμα να τους συλλάβουν» …και συνέχισε αναμασώντας που και που το σάλιο του, «μόλις χθες έμαθα το εξωφρενικό… ότι οι πόροι και οι δημιουργικές δυνάμεις της χώρας πνίγονται από τη διαφθορά την αδιαφάνεια τη γραφειοκρατία, τον συγκεντρωτισμό και την αναξιοπιστία. Το νου σας!... Αν δείτε κάτι από αυτά να τρέχει να με ειδοποιήσετε αμέσως, ότι ώρα και να ναι! Πρέπει να εφαρμόσουμε αμέσως, το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης. Δεν υπάρχει ούτε μέρα για χάσιμο. Έτσι παλικάρια μου;» είπε, βροντοχτυπώντας την πόρτα πίσω του. Όπως ακριβώς έκαναν οι πρώην… και οι επόμενοι