Σελίδες

2 Ιαν 2010

Η Τίνα Μπιρμπίλη ήθελε

… οπωσδήποτε πράσινα τέλη τα χε ανάγκη στο ταμείο ο Παπακωνσταντίνου. Υπάρχει όμως μεγάλη ανάγκη να ακουστούν μέχρι τον ουρανό και οι φωνές των ιδιοκτητών για τη νέα ληστεία. Χρονιάρες μέρες μας άρπαξαν από την τσέπη έναν μισθό… Δεν τους κυνήγησε κανείς, ούτε λόγος να τους συλλάβoυν, ένα ξερό «mea culpa», έριξε στον βρόντο ο Γιώργος χωρίς στόχευση και αυτό ήταν όλο!
Γραμμένα τα χουμε τα πράσινα… τα κόκκινα τα μπιρμπιλωτά ελλείμματα στα ταμεία του κράτους. Φτάνει πια. Εμείς δε ξανά πληρώνουμε τις δόσεις για το περιβάλλον… της διαπλοκής και της ανικανότητας . Και μη μας στέλνεις Γιώργο συγγνώμες και άλλες τέτοιες χαμάρες, μπουχτίσαμε γενικώς και πλέον δεν τις δεχόμαστε. Τη διαπλοκή στείλε στη φυλακή, αν μας συμπονάς!

1 Ιαν 2010

Πήραν από το χέρι οι τραπεζίτες τη Μεγκελ

…για να της δείξουν που είναι η Ελλάδα.
Εδώ στo χρηματοκιβώτιο την έχουμε, εδώ θα τη δεις, σε όλες της τις εκφάνσεις.
Θάλασσα ευρω το χρέος της, κάμποι και βουνά. 180 δισ. και βαλε ιστορία, για μας και την ευρωζώνη,180 δις. λόγους έχουμε να την αγαπάμε και να την προσέχουμε.
Η Μεγκελ φυσικά δεν είναι κορόιδο, ευαίσθητη ψυχή είναι!... Είδε αμέσως και εκτίμησε όλο αυτό το κάλος το οποίο ξεχύνεται μπροστά της και φρόντισε να καθιερωθεί μια «τριμερής» συνεργασία στην οποία θα συμμετέχει η Κομισιόν, το ΔΝΤ και φυσικά η Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα, προκειμένου η υπό κατάρρευση χώρα μας να κριθεί διατηρητέα.
Το άλλο πρωί λοιπόν σηκώθηκαν οι εταίροι μας από ντιβάνια, πολυθρόνες, ψαροκασέλες, πουφ, περιστρεφόμενες καρέκλες, προκειμένου να έρθουν να σώσουν αυτή τη δυσεύρετη ομορφιά της Πατρίδας μας!
Εν το μεταξύ κάθε καρυδιάς λαμόγια, κολλητάρια, μπαρμπαδοκούμπαρα, ταμπουρωμένοι πίσω από νομικίστικες φαμφάρες πραγματοποίησαν ηρωική έξοδο από υπουργεία, επιτροπές, συμβούλια, εργολαβίες, με τα ξαφρισμένα κλοπιμαία προς άγνωστη κατεύθυνση. Αφήνοντας βέβαια πίσω τους καμουφλαρισμένους τσιλιαδόρους – τίμιους πολιτικούς, συνεργάτες, ούτως ώστε με την πρώτη χαλάρωση (που οσονούπω πλησιάζει) να ξανακάνουν ντου στον ντορβά.

31 Δεκ 2009

«Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών»

…στα ΕΛΤΑ Αχαΐας, με γερή μπάζα 250 χιλιάρικα! Αν είναι το γνωστό κόλπο του ανθρωποκυνηγητού που εξαπολύουν κάθε φορά τα σαΐνια της αστυνομίας, που μόνο από τύχη η από συγκεκριμένη καταγγελία πιάνουν τους ληστές, τότε οι αλβανοβουλγαρορουμανοι και δεν ξέρω εγώ τι άλλο κουμάσι, θα μασουλίσουν μέχρι σεντς τα ευροπουλια του ταχυδρομείου. Αυτό είναι καλό… μα πάρα πολύ καλό για μας. Γιατι, ίσως, το 2010 να κάνουν επιτέλους οι κλέφτες στροφή στην ποσότητα και να αφήσουν ήσυχα τα φραγκοδίφραγκα στα σπίτια μας.

Μια ζωή ελεύθερη, χωρίς σύμβολα!

*«Ο Άγιος Βασίλης κρεμάστηκε χθες το απόγευμα στα κάγκελα του καθεδρικού ναού της Ντιζόν και πυρπολήθηκε δημόσια. Αυτή η εντυπωσιακή εκτέλεση αποφασίστηκε με συναίνεση των ιερέων που καταδίκασαν τον Άγιο Βασίλη σαν καταχραστή και αιρετικό».
Το μαρτυρικό θάνατο του Αη Βασίλη ανέλυσε την επομένη με άρθρο του στο περιοδικό “Les temps Modernes” ο ανθρωπολόγος Κ. Στρος κατηγορώντας τον ευθέως ότι ήταν ένα πλασματικό ον μια εφεύρεση που απευθυνόταν στα παιδιά και έπρεπε παραδειγματικά να θανατωθεί, γιατί μας έχει πεθάνει με τα δώρα που υποτίθεται ότι αυτός έπρεπε να κάνει και όχι εμείς σ ένα τσούρμο συγγενείς και φίλους!
Και που τελικά ο εκλιπών δεν ήταν τίποτα άλλο παρά η έκφραση ενός διαφοροποιητικού στάτους η νοητή γραμμή που διαχωρίζει έχοντες και κατέχοντες χωρίς να συνυπολογίσουμε στον παππού, την παγανιστική διαστρέβλωση της γιορτής των Χριστουγέννων!
*Εφημερίδα “France Soir” 26/12/1951. Επαναδημ. Β. Παπαδάκη εφημερίδα «Σφήνα», άσχημα πειραγμένο, απο το Lifestani

29 Δεκ 2009

Ο πιστολέρο με το τζιπ ήταν transformers

… αποτελούμενο από άγνωστο αριθμό ορατών και αοράτων κομματιών…
Η ασφάλεια μέχρι στιγμής έχει ανακαλύψει μόνο τα τρία του… ορατά.
Πρώτον την ηλικία του, δεύτερον ότι είναι ταξιτζής, και τρίτον ότι έχει αποθήκη, (στην οποία είχε κρυμμένο το πιστόλι του).
Το σημαντικότερο βέβαια κομμάτι του 31χρονου transformers είναι το αόρατο ψυχολογικό του κομμάτι. Το οποίο τώρα μετά τη σύλληψη καλείται να αποκαλύψει, αν θέλει να ξαναβγεί σύντομα στην πιάτσα ελεύθερος, κόβοντας βόλτες με το λαχανί του Τζιπ.
Βέβαια μόνο ένας καλός ψυχίατρος θα καταλάβει αν ειναι πράγματι βλαμμένος η μπλοφάρει. Εμείς δεν έχουμε την επιστημονική κατάρτιση για να αντιληφθούμε τι μούτρα κρύβει ο ταξιτζής. Αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι, νεκρό έψαχνε για να αφήσει διπλά στις ρόδες του Τζιπ, η καταδικασμένα αθώα θύματα για την υπόλοιπη ζωή τους από βαριά ψυχολογικά προβλήματα … αληθινά όμως όχι transformers!

Ποιος κακοήθης μίλησε για κλοπή;

Έξυπνο τρόπο βρήκαν οι δημότες μεγάλων πόλεων προκειμένου να αυξηθεί η κίνηση τα Χριστούγεννα στην πόλη τους.
Για πρώτη φορά φέτος εγκαινίασαν την διασπορά φάτνης του δήμου.
Δανείζονται τα ομοιώματα του Χριστού του θείου βρέφους , των μάγων, καμήλες, κατσικάκια, φοίνικες και τα τοποθετούν στις πολυκατοικίες τους στα μαγαζιά τους και όπου τέλος πάντων αυτοί κρίνουν κατάλληλο.
Η σκέψη είναι απλή και πολύ αποτελεσματική. Για να δει ο δημότης ολόκληρη τη φάτνη αναγκάζεται να κάνει τουρ στην πόλη. Να επισκεφτεί τα μαγαζιά να πει μια καλημέρα στους ενοίκους των πολυκατοικιών αναπτύσσοντας, με αυτόν τον πανέξυπνο τρόπο, όχι μόνο το εμπορικό, αλλά και το κοινωνικό κομμάτι της πόλης τους!

28 Δεκ 2009

Ο δεκάλογος της Ντόρας

1) Δεν χειροκροτώ όταν στην βουλή μιλά ο καινούργιος πρόεδρος. Μη χέσω!

2) Έχω μούρη βλοσυρή και αποφεύγω να πάρω τον λόγο.

3) Όσο και να με κοντυνει ο Καλαματιανός ψηλή θα παραμένω

4) Υπουργεία και μαλακίες… κομμένες οι δωροδοκίες.

5) Δεν πρέπει να φαίνεται ότι η ήττα, δεν μου πάει με τίποτα κάτω!

6) Αρχίσαμε εγώ και οι συνεργάτες μου τα έργα αποδόμησης
7) Παρηγορούμε τον πατέρα μου για την διπλή ήττα της οικογένειας από τον Σαμαρά!

8) Κάνω θετικές σκέψεις: Να μη ξημερώσει ο αποστάτης! (όχι ο πατέρας μου, ο άλλος)

9) Να θυμηθώ και σήμερα να τις βρέξω σε εκείνο το βλαμμένο το αδελφάκι μου.

10) Να παραμείνω, απλός στρατιώτης της παράταξης!