Σελίδες

1 Ιαν 2010

Πήραν από το χέρι οι τραπεζίτες τη Μεγκελ

…για να της δείξουν που είναι η Ελλάδα.
Εδώ στo χρηματοκιβώτιο την έχουμε, εδώ θα τη δεις, σε όλες της τις εκφάνσεις.
Θάλασσα ευρω το χρέος της, κάμποι και βουνά. 180 δισ. και βαλε ιστορία, για μας και την ευρωζώνη,180 δις. λόγους έχουμε να την αγαπάμε και να την προσέχουμε.
Η Μεγκελ φυσικά δεν είναι κορόιδο, ευαίσθητη ψυχή είναι!... Είδε αμέσως και εκτίμησε όλο αυτό το κάλος το οποίο ξεχύνεται μπροστά της και φρόντισε να καθιερωθεί μια «τριμερής» συνεργασία στην οποία θα συμμετέχει η Κομισιόν, το ΔΝΤ και φυσικά η Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα, προκειμένου η υπό κατάρρευση χώρα μας να κριθεί διατηρητέα.
Το άλλο πρωί λοιπόν σηκώθηκαν οι εταίροι μας από ντιβάνια, πολυθρόνες, ψαροκασέλες, πουφ, περιστρεφόμενες καρέκλες, προκειμένου να έρθουν να σώσουν αυτή τη δυσεύρετη ομορφιά της Πατρίδας μας!
Εν το μεταξύ κάθε καρυδιάς λαμόγια, κολλητάρια, μπαρμπαδοκούμπαρα, ταμπουρωμένοι πίσω από νομικίστικες φαμφάρες πραγματοποίησαν ηρωική έξοδο από υπουργεία, επιτροπές, συμβούλια, εργολαβίες, με τα ξαφρισμένα κλοπιμαία προς άγνωστη κατεύθυνση. Αφήνοντας βέβαια πίσω τους καμουφλαρισμένους τσιλιαδόρους – τίμιους πολιτικούς, συνεργάτες, ούτως ώστε με την πρώτη χαλάρωση (που οσονούπω πλησιάζει) να ξανακάνουν ντου στον ντορβά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: