Σελίδες

9 Ιαν 2010

SOS εκπέμπουν οι ακτές της Αχαΐας, η θάλασσα έχει βγει στους δρόμους

… Και στις αυλές των σπιτιών. Κάνεις έτσι από το παράθυρο και πιάνεις τσιπούρα, βρίσκεις ότι ώρα θες ολόφρεσκα χταποδάκια στις γλάστρες της βεράντας σου, Ωστόσο δεν είναι αυτά που μας ενοχλούν, τα συνηθίσαμε…σπαστικά είναι τα φερυ μποουτ που κάθε λίγο και λιγάκι ξεφορτώνουν στην ταράτσα μας, δένουν στην κοτσαδουρα του αυτοκίνητου μας …την Μπιρμπίλι μου μέσα!
Βέβαια είναι πολύ εύκολο να αντιμετωπιστεί η ανεξέλεγκτη διάβρωση των ακτών. Αρκεί να δώσει άδεια η κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου, σαφώς να χει προηγηθεί μελέτη η οποία πρέπει να συνοδεύεται από Ακτομηχανική μελέτη και μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων, οι οποίες πρέπει να εγκριθούν από την γενική Γραμματεία Λιμένων, εφόσον βέβαια έχουν προεγκριθεί από 13 συναρμόδια υπουργεία και έχει ολοκληρωθεί μελέτη του 2006 της περιφέρειας δυτικής Ελλάδος για την διάβρωση των ακτών της Αχαΐας…!!!

Καρναβαλόσουπα!

Σχέδια κολλημένα στους τοίχους, στοίβα πάνω σε πιτσιλωτούς από χρώματα πάγκους. Χιόνι παντού τριμμένα φενιζόλ. Στις μεγάλες σάλες του κτιρίου, διάσπαρτοι «κύβοι» (φενιζόλ) σκαλισμένοι με καρναβαλικά θέματα, σκορπούν καλοκάγαθα χαμόγελα πριν καλά- καλά πάρουν τελικό σχήμα από τα επιδέξια χέρια του γλύπτη.
Ωστόσο σε μια γωνιά το σαράκι της στασιμότητας-διεκπεραίωσης, αργά αλλά σταθερά τρώει τα σωθικά του καρνάβαλου. Η διοργανώτρια αρχή, ( ΔΕΠΑΠ) με μπουχτισμένο μούτρο από κομματικά η δημοσιοϋπαλληλικά παράσιτα και πάσης φύσεως πρόσθετα κολλητηλήκια- «καρναβαλιστές», με μισάνοιχτο κρανίο, χωρίς φρέσκες ιδέες, ετοιμάζεται να γράψει και φέτος στα παπαρια της τη δυσαρέσκεια των Πατρινών για την… επετειακή καρναβαλοσουπα
Ο Φούρας κάνει ότι και οι προηγούμενοι. Ο,τι μπορεί! Με την διαφορά ότι αυτός, έχει ένα όνειρο, θέλει να κάνει έναν καρναβαλικό οργανισμό και να τα πετάξει όλα μέσα να πάνε στον διάβολο.
Οι Πατρινοί το χουν πάρει απόφαση ότι τίποτα και κανένας οργανισμός δεν μπορεί να επαναφέρει την παλιά αίγλη στον Θεσμό, αν πρώτα δεν βρούμε το βηματισμό μας.
Το «καρναβάλι της Ελλάδας» ήδη έγινε το «καρναβάλι δυτικής Ελλάδας»… και οσονούπω… το « καρναβάλι της Πάτρας»!
Ντριν ντριν. Ο Tελάλης, σουσουράδα στο κέντρο της Πάτρας και στις γείτονες διαλαλεί μέσα από το πολύχρωμο λοφίο του την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού. Πάαλι;!

Mαύρη οικολογική τρύπα στη Βιομηχανική Περιοχή Πατρών

…ανακάλυψε πρόσφατα (!) πίσω από τοίχο, τόνους αποβλήτων, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ νομού Αχαΐας και δήμαρχος Ωλενίας Γρηγόρης Αλεξόπουλος!
Υπηρεσίες έλεγχου της περιοχής άφαντες. Βρίσκονται ταμπουρωμένες και αυτές στα δικά τους τείχη, της ανεπάρκειας εξοπλισμού, προσωπικού… Βλέπουν μέσα από το γλάρο μάτι του νόμου την επιβολή κυρώσεων! Τσιμουδιά… όλοι το παπί!... Η σιωπή των Ταγών!
Στην χώρα λοιπόν της αυθαιρεσία η καταδίκη της περιοχής είναι δεδομένη σε τέτοιο βαθμό ώστε η πρόσφατη επίσκεψη στο νόμο Αχαΐας συμβούλου της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α. Κιτσίδη όχι μόνο δεν πλησίασε τη βιομηχανική ζώνη, αλλά ούτε συζήτησε για το θέμα με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς. Μακριααα!... Στο στόμα του δεν την έπιασε, μη βγάλει σπυράκια.
Ελπίζουμε όταν τελειώσει η Μπιρμπίλη, με την απάτη των «πράσινων» τελών σε βάρος των πολιτών, να βρει χρόνο να ασχοληθεί με το αληθινό περιβάλλον. Υπουργέ, ΒΙ. ΠΕ. Πατρών λέγετε… μόλις βγεις από Πάτρα πηγαίνοντας για Πύργο ρώτα… όλοι θα σου δείξουν!!

6 Ιαν 2010

Ο Δήμος της Πάτρας πέρασε κάθε όριο

Γέμισε με «πλαστικούς οριοθετες» την πόλη (…). Τα παλούκια βρίσκονται σε πλήρη στύση στη μέση του δρόμου και οι επιδειξίες εγκέφαλοι κόβουν βόλτα βαφτίζοντας την εύκολη κακογουστιά «έργο πόλης»!
Αφήνοντας τα πραγματικά έργα πνοής, μεγάλα Παρκινγκ, υπογειοποιηση σιδηρόδρομου, τραμ, ποδηλατοδρόμος μίνι περιμετρική, διάνοιξη της Κανακάρη… στα χέρια μελετητών- φέξε μου και γλίστρησε! Τριάντα χρόνια σχεδιάζονται και ξανασχεδιάζονται… με τα λεφτά αυτά θα είχαμε ολοκληρώσει τα μισά έργα!
Ωστόσο, ψηφοφορία στο ιντερνετ για λογαριασμό του Δ.Π. δείχνει ότι οι Πατρινοί ψήφισαν «ναι» στις κορύνες. Και εγώ ναι ψήφισα. Γιατί χρόνια τώρα ζητάμε απελπισμένα το ελάχιστο, να διασχίζουμε το κέντρο έστω και αν αυτό στην τελική, θα κοστίσει την αισθητική υποβαθμίζει της πόλης μας !! Γιατί απηυδήσαμεεεε!

Τελικά ο Γιώργος είχε δίκιο, υπάρχουν λεφτά!... Τα βρήκε!!

Και δεν είναι λίγα… 25 δις. ευρώ Ήταν φυλαγμένα στα μεροκάματα του κοσμάκη στις λιγοστές καταθέσεις του, σε όλες ανεξαιρέτως τις αγορές, στον ανέμελο καφέ του…
Σε τρία χρόνια ο Γιώργος που θα τα ‘χει μαζέψει, (όπως ακριβώς τον πρόσταξαν οι έτεροι μας) λίγο –λίγο, αύξηση την αύξηση και στις εκλογές θα βγει στο μπαλκόνι και θα πει στο πολυπληθές ακροατήριο.
Ορίστε τα λεφτά τα βρήκα και το περίεργο είναι ότι τα είχατε εσείς και κάνατε τα κορόιδα. Παλιομουσιτσες .Ρίχνατε τα βάρη στους πολιτικούς, μας κατηγορούσατε για πλουτισμό, εμάς θεωρούσατε υπεύθυνους για την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, τα άδεια ταμεία, μας βγάζατε κλέφτες!!. Ντροπή σας ρε! Είναι κανένας πολιτικός στη φυλακή;… Ελληνικέ λαέ… είμαι εδώ για να σας πω ότι υπάρχουν κι άλλα λεφτά. Στοίχημα ότι μπορώ να βρω άλλα τόσα… Ψηφίστε με!

5 Ιαν 2010

Τα χρυσά του προέδρου της ΔΕΥΑΠατρών

Ευρώ τρέχουν από τα μπατζάκια των εργαζομένων της Δημόσιας Εταιρείας Ύδρευσης Αποχέτευσης Πατρών… Και το νερό οι πατρινοί το πληρώνουν χρυσό. Δεν υπάρχει λογαριασμός στα νοικοκυριά, κάτω από 50 ευρώ τον μηνά!
Μπουγέλα ευρώ από υπερωρίες ρίχνει στους εργαζόμενους καθημερινά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Χ. Μπακαλάρος, στο χρήμα κολυμπάνε τα (130 περίπου) χρυσά τους, όταν σε όλες τις υπηρεσίες της χώρας οι υπερωρίες δίνονται με το… σταγονόμετρο
Εργάτες, Τεχνικοί, διοικητικοί, κουμπώνουν τη χρονιά με 40 και 70 χιλιάρικα έκαστος, 4.000 χιλιάρικα το μηνά μπορεί να φτάνει ο τελευταίος άσχετος της υπηρεσίας, το παιδί με τους καφέδες, ας πούμε! Από 20 ευρώ έδιναν στα παιδάκια που πήγαιναν να πουν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Τα Θεοφάνεια από 100 ευρώ λόγο αγιασμού των… νερών! Μέσα στη χλιδα… και ο Δήμαρχος Α. Φούρας, ζήτησε αύξηση 3% του λογαριασμού... για τα φουκαριάρικα τα χρυσά του!

4 Ιαν 2010

Μεγάλος Φαγάς ο Γερουλάνος

… θέλει να κοτσάρει διπλά στο υπουργείο πολιτισμού, και του τουρισμού της Γκερεκου! Να αρπάξει θέλει της ξανθής αγαπημένης Παναγίας, την μπουκιά από το γλυκό της το χειλάκι!
Το κορίτσι μας στο υπουργείο Τουρισμού, δεν είναι τουρίστας, όλοι το ξέρουν. Νύχτα μέρα σχεδιάζει με τον Τόλη την κάθε λεπτομέρεια και σπάει άμα λάχει, στην ώρα της, στάμνες. Δεν κάθεται σαν τον αξύριστο Παύλο, που αντί να κάνει κάτι να ανακόψει το τσουναμι μισθών της ΕΡΤ, κοπροσκυλαει στα σαλόνια των Lifestyle περιοδικών, περιμένοντας πότε να ρθει το καλοκαίρι για να τα «σπρώξει» σε κάποιον Νταλάρα.

Για το ριμαδοέθιμο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

… αναγκάστηκαν παραμονές Χριστουγέννων να πετάξουν με πριβέ πτήση της Ολυμπιακής στις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Δεν ηθελαν με τίποτα να επιβαρύνουν τη βουλή 9.000 ευρώ, αλλά πώς να το κάνουμε, είναι τα έθιμά μας, αποτελεί μέρος του πακέτου της δημοκρατία. Χρόνια πολλά, αυτό το βιολί γίνεται, με αυτόν ακριβώς τον τρόπο οι εθνοπατέρες πάνε Βόρεια, τα Ξημερώματα τις 24 Δεκεμβρίου. Τώρα βρήκατε να τους κράξετε;
Τότε… με αυτήν τη λογική, να καταργήσουμε και τα… όλα τσάμπα των βουλευτών, τα δωράκια τους, να περικόψουμε τους πολλαπλούς μισθούς σε διάφορες επιτροπές... να συλλαμβάνονται και να φυλακίζονται για τον απίστευτο πλουτισμό τους(!)... Ε όχι! Φτάνει πια αυτή η κατρακύλα… στο όνομα της όποιας οικονομικής κρίσης, δε θα καταργήσουμε τα έθιμα και τη Δημοκρατία σε αυτόν τον τόπο!