Σελίδες

9 Ιαν 2010

Καρναβαλόσουπα!

Σχέδια κολλημένα στους τοίχους, στοίβα πάνω σε πιτσιλωτούς από χρώματα πάγκους. Χιόνι παντού τριμμένα φενιζόλ. Στις μεγάλες σάλες του κτιρίου, διάσπαρτοι «κύβοι» (φενιζόλ) σκαλισμένοι με καρναβαλικά θέματα, σκορπούν καλοκάγαθα χαμόγελα πριν καλά- καλά πάρουν τελικό σχήμα από τα επιδέξια χέρια του γλύπτη.
Ωστόσο σε μια γωνιά το σαράκι της στασιμότητας-διεκπεραίωσης, αργά αλλά σταθερά τρώει τα σωθικά του καρνάβαλου. Η διοργανώτρια αρχή, ( ΔΕΠΑΠ) με μπουχτισμένο μούτρο από κομματικά η δημοσιοϋπαλληλικά παράσιτα και πάσης φύσεως πρόσθετα κολλητηλήκια- «καρναβαλιστές», με μισάνοιχτο κρανίο, χωρίς φρέσκες ιδέες, ετοιμάζεται να γράψει και φέτος στα παπαρια της τη δυσαρέσκεια των Πατρινών για την… επετειακή καρναβαλοσουπα
Ο Φούρας κάνει ότι και οι προηγούμενοι. Ο,τι μπορεί! Με την διαφορά ότι αυτός, έχει ένα όνειρο, θέλει να κάνει έναν καρναβαλικό οργανισμό και να τα πετάξει όλα μέσα να πάνε στον διάβολο.
Οι Πατρινοί το χουν πάρει απόφαση ότι τίποτα και κανένας οργανισμός δεν μπορεί να επαναφέρει την παλιά αίγλη στον Θεσμό, αν πρώτα δεν βρούμε το βηματισμό μας.
Το «καρναβάλι της Ελλάδας» ήδη έγινε το «καρναβάλι δυτικής Ελλάδας»… και οσονούπω… το « καρναβάλι της Πάτρας»!
Ντριν ντριν. Ο Tελάλης, σουσουράδα στο κέντρο της Πάτρας και στις γείτονες διαλαλεί μέσα από το πολύχρωμο λοφίο του την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού. Πάαλι;!

Δεν υπάρχουν σχόλια: