Σελίδες

21 Ιαν 2010

Το μικρότερο καρναβάλι όλων των εποχών!...Ακούσαμε τον Αντιδήμαρχο πολιτισμού στην έναρξη του καρναβαλιού να το επαναλαμβάνει διαρκώς σε όλους τους τόνους!
Ε και; Για πέστε μου πότε χρειαστήκατε παραπάνω χρόνο εκτός του τελευταίου τριημέρου της αποκριάς; Τι άλλο γίνεται στην Πάτρα και δε το ξέρουμε ; Ακόμα και ο στολισμός, πάγια, ολοκληρώνεται μόλις την τελευταία εβδομάδα!
Το πατρινό καρναβάλι έχει σοβαρό πρόβλημα!
Θυμάμαι πέρυσι όταν συνέβη το απρόβλεπτο!
Ένα έτσι ,έκανε ο πατέρας (όχι του παναθηναϊκού ρε βαζέλες) Τιμόθεος και η αυλή του δήμου βούλιαξε από περίεργους δημοσιογράφους, να μάθουν ήθελαν για του Εφραίμ το άρμα!
Στο δήμο τότε υπήρχε μεγάλη ευφορία .Πίστευαν ακράδαντα ότι με τα σούρτα φέρτα των καναλιών , διαφημίζεται το καρναβάλι, η Πάτρα … και δεν ξέρω εγώ τι άλλο σκεφτόταν το όμορφο κεφαλάκι τους !
Μήπως όμως δεν ήταν έτσι;
Γιατί αν παρατηρούσες καλύτερα τα φύλλα, θα έβλεπες ότι όλα τα ρεπορτάζ άρχιζαν και τελείωναν με τον Εφραίμ ! Χωρίς καμία απολύτως αναφορά στα Καρναβαλικά δρώμενα! Έστω ένα πλάνο της πόλης ρε γαμώτο!
Η εφημερίδα «θέμα» στις 15 Φεβρουαρίου 2009 με ολοσέλιδη αναφορά για το θέμα είχε τίτλο «Βράζει το Άγιο Όρος για τον Εφραιμ»! Στις μετρημένες ,870 λέξεις του κειμένου η μοναδική αναφορά στο Πατρινό Καρναβάλι ήταν «Οι πράξεις του ηγουμένου της μόνης Βατοπεδίου αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους διοργανωτές του Πατρινού Καρναβαλιού» και μετά το ρεπορτάζ χανόταν σε Αγιορείτικες αναφορές έκανε βουτιά στα … βρώμικα ράσα!!!
Έτσι το θέλουν το Πατρινό καρναβάλι, μικρό βολικό να το κολλάνε εύκολα σε κάθε… «ράσο» και στο φινάλε, όποιος το δει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: