Σελίδες

11 Φεβ 2010

«Η μεγαλύτερη ξεπέτα Πατρινός καρνάβαλος όλων των εποχών»


Με ένα ενδιαφέρον ηχητικό και οπτικό δρώμενο παντομίμας θα κλείσει για φέτος ο Πατρινός Καρνάβαλος που σημειωτέων δεν είχε τίτλο αλλά στην πορεία επάξια τον κατέκτησε: «Η μεγαλύτερη ξεπέτα καρνάβαλος όλων των εποχών»
Σκηνή πρώτη… και τελευταία.
Οι πρωτεργάτες, έβγαλαν την καρναβαλική μάσκα, τα υπερμεγέθη καπέλα και στη θέση της παρδαλής φορεσιά έβαλαν τα… καθημερινά.
Ο Αντιδημαρχος Πολιτισμού Α. Σκαρμεας κοστούμι επιμελημένο στην τρίχα, τελειωμένο σε φουλαράκι ασορτί με το χρώμα του χαρτοφύλακα και στο πατούμενο κάτι σα λουστρίνι να παίζει . Πλάι ο καλλιτεχνικός Διευθυντής Σ. Χρισικόπουλος χωμένος μέσα στο δυο νούμερα μεγαλύτερο μπεζ κοτλέ μπουφάν. Δυο τρεις απαλούς χτύπους στο μικρόφωνο και κολλητά σειρά πήραν
τα λόγια του Σκαρμεα: «Ήταν το μικρότερο καρναβάλι εδώ και χρόνια πολλά, να ‘μαστε καλά να το θυμόμαστε και του χρόνου καρναβαλομπούλες… στις δημοτικές εκλογές ψηφίστε με και εγώ θα κάνω το καλύτερο, το μεγαλύτερο… και παρέα με τον οργανισμό που εγώ και ο Δήμαρχος σκεφτήκαμε, λάστιχο θα κάνω εγώ του χρόνου το καρναβάλι»!
Μια τζούρα απ το πουράκι στα πνευμόνια και τα λόγια του Στάθη άφηναν ίχνη στο ζεστό απογευματινό press room.
«Κάναμε ότι μπορούσαμε , το καλύτερο δυνατό, σας πληροφορώ ότι δεν ήταν καθόλου εύκολη δουλειά .Αφιερώσαμε ώρες ατελείωτες, να ψάχνουμε στις αποθήκες τους 10 μπάστακες που κοσμούσαν φέτος την πόλη. Ήταν δύσκολη δουλειά για να βγάλουμε τη σκόνη δεκαετιών από πάνω τους».
Και όπως ήταν αναμενόμενο έκλεισαν φορτώνοντας κάθε κακό στην κρίση!… έλα όμως, που έχουμε κρίση!".

Δεν υπάρχουν σχόλια: