Σελίδες

7 Ιουν 2010

Τι γίνεται με το κολυμβητήριο «Πεπανός» στην Πάτρα;

Πάνε πάνω από 10 χρόνια όταν εμείς οι Πατρινοί καταφέραμε να αποκτήσουμε ένα άριστο κολυμβητήριο στην πόλη μας το «Πεπανός». Ολυμπιακών διαστάσεων με καταδυτηριο… Καμαρώναμε για την πόρτα άθλησης που άνοιξε διάπλατα στην νεολαία!

Το παλιό της Αγυιάς έκλεισε, ερήμωσε γιατί η ικανότητα των τοπικών αρχών δεν έφτανε να συντηρούν δυο κολυμβητήρια(!) σε άλλες πόλεις πολύ μικρότερες λειτουργούν σταθερά δυο.
Στην αρχή όλα έδειχναν ότι τα πράγματα θα ήταν εύκολα και η απρόσκοπτη λειτουργία του απαράβατος νομός, λόγος τιμής όλων των εμπλεκομένων μπροστά στη αθλητική κοινότητα.
Όμως στην πορεία όλα διαψεύστηκαν και κάθε ΔΣ του ΠΕΑΚ άφηνε πίσω του από μια βαθιά πληγή.

Τα οικονομικά προβλήματα ήταν πάντα εγκατεστημένα εκεί , που σιγά- σιγά έγιναν θεσμικό όργανα. Ήταν σαν πρόεδρος του κολυμβητηρίου που έκανε ότι ήθελε. Το έκλεινε για μήνες και οι αθλητές έφταναν μέχρι τον Πύργο για να προπονούνται, το άφηνε βρώμικο και φυσικά ούτε λόγος για τα πιο βασικά, όπως η ενημέρωση για την καθαρότητα του νερού!
Τους τελευταίους 8 μήνες...


το κολυμβητήριο ήταν ακέφαλο. Ο πρώην πρόεδρος κ. Γερανιος, παντελώς χαμένος, είχε ξεχάσει που πέφτει το «Πεπανός». Ήταν δε τέτοια η εγκατάλειψη, που οι γονείς συχνά φορούσαν γαλότσες , αγόραζαν απορρυπαντικά και καθάριζαν τους χώρους των αποδυτηρίων (Ντουζ, τουαλέτες κλπ)!!
Πριν έναν περίπου μήνα ανέλαβε μια ολοκαίνουργια διοίκηση με πρόεδρο τον Γ. Τελώνη, πρώην πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Πατρών με έναν και μόνο σκοπό. Να λειτουργήσει το κολυμβητήριο (και όλες τις εγκαταστάσεις της δικαιοδοσίας του). Γιατί αν ήταν να κλείσει δεν υπήρχε λόγος να πάρουν τις συγκεκριμένες καρέκλες .
Ωστόσο, πριν καλά- καλά αναλάβει το νέο ΔΣ, βάζει λουκέτο και κολλάει στην είσοδο μια ανακοίνωση «κλειστό, δεν υπάρχει μια!» για να επανέλθει αμέσως μετά τη γενική κατακραυγή με μια δεύτερη του τύπου΄ παιδιά κάναμε λάθος όλα εντάξει… ανοίξαμε και σας περιμένουμε. Αποκρύπτοντας ότι στο εξής στη παγωμένη πισίνα του «Πεπανος» θα κολυμπούν πολικές αρκούδες και πιγκουίνοι...!
Δέκα πέντε μέρες τώρα το κολυμβητήριο είναι ανοικτό αλλά… κλειστό(!) και το βυτίο με το υγραέριο που θα ζεστάνει την πισίνα… έχει πέσει σε κίνηση!
Γιάννης Δράκος
http://www.swimming.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: